Prototype van Foldimate klerenopvouwrobot in actie

Foldimate heeft een nieuwe video van haar klerenopvouwrobot Foldimate uitgebracht. In de video zie je een prototype van de Foldimate klerenopvouwrobot in actie.

Het filmpje laat zien dat de kleren netjes gevouwen worden door de machine maar dat je wel zelf de kleren één voor één moet aangeven. Daarom zou je het dus misschien beter een slimme machine kunnen noemen in plaats van een robot.

Volgens de fabrikant gebruikt de machine slimme robottechnologie en past het de vouwmethode automatisch aan op basis van voorkeuren, item-type en item-grootte.

Het uiteindelijke product heeft nog verdere ontwikkeling nodig en de verwachting is dat de Foldimate in 2019 in de winkels zal staan voor een prijs van ongeveer $1000.

De Foldimate was razend populair op de CES elektronica beurs in Las Vegas. De robot had maar liefst 100 miljoen videoweergaven via online kanalen over de hele wereld, meer dan 40 Amerikaanse tv-nieuwskanalen hadden de robot op prime time, honderden artikelen in verschillende talen en honderdduizenden mensen op sociale media die het FoldiMate-gesprek op gang hielden.