PSA Groep integreert cobots van UR Robots in al haar Europese fabrieken

PSA cobots UR ROBOTS

Met significante resultaten in slechts acht maanden, zal PSA Groep alle van haar Europese productieplaatsen moderniseren met haar gepatenteerde productiesysteem welke cobots van UR-robots integreert.

PSA Group, Europa’s een na grootste autofabrikant met merken als Citroën, DS, Peugeot, Vauxhall en Opel zag de afgelopen acht maanden een verbetering van de fabrieksprestaties en een verlaging van de productiekosten als onderdeel van het project “Excellent Plant”. Bij het project worden cobots gebruikt van fabrikant Universal Robots (UR).

De resultaten van het nieuwe robotassemblagesysteem omvatten een verbeterde ergonomie van de werkplek voor de werknemer en een kostenbesparing van twee tot acht Euro per auto, wat een initiële kostenbesparing van 400.000 tot 1.600.000 Euro betekent.

Het geautomatiseerde UR robotsysteem ondersteunt ook de produceerbaarheid door een verbetering van 10 procent in geometrische dimensionering en tolerantie (GD & T) en heeft een uitstekende operationele opbrengst, zonder fouten gemeld in het eerste jaar waarin meer dan 200.000 auto’s werden geproduceerd.

“We kozen de UR10-robot voor zijn bereik, programmeergemak en veiligheid, maar we zijn zeer onder de indruk van hoe snel dit initiatief zichzelf heeft terugbetaald”, aldus Cedric Grandjean, Architect Element Specialist, Finish Assembly Line bij Groupe PSA.

“Gewoonlijk verwachten we bij het implementeren van nieuwe robots een aanvankelijk productieverlies dat in de loop van de tijd is opgebouwd, maar in dit geval is dat niet gebeurd.

Ons rendement op investering is in feite tussen de zes en 12 maanden geweest, afhankelijk van de locatie waar de robots worden ingezet.

“Group PSA werkte eerst zijn site bij in Sochaux, Frankrijk, dat 400.000 voertuigen per jaar produceert, met een nieuwe assemblagelijn die UR10-robots bevat in een unieke collaboratieve besturing voor het indraaien van schroeven.

De robots, die een bereik hebben van 1300 mm / 51,2 inch, zijn gemonteerd op een bewegend platform dat zich onder het voertuig bevindt tijdens de productie.

Operators trekken het voertuig op zijn plaats en de robot voert de ergonomisch uitdagende taak uit van schroeven indraaien onder het voertuig.  De werknemers kunnen ondertussen doorgaan met andere montagetaken.

De collaboratieve robots bevatten ingebouwde veiligheidsmechanismen waarmee operators naast het geautomatiseerde systeem kunnen werken zonder risico op letsel.

Hoewel het robotsysteem een ​​onberispelijke uitvoering vereist van de complexe taak, duurde het toch maar slechts één maand voordat PSA-technici klaar waren met programmeren van de cobots dankzij het gebruiksgemak van deze robots.

Het hele systeem werd in slechts acht maanden op de Sochaux-site geïmplementeerd. Group PSA heeft sindsdien nationale en internationale patenten ingediend voor deze unieke toepassing, inclusief de integratie van de UR10-robots.

Het systeem wordt ingezet in Europese fabrieken in Frankrijk, Spanje en Slowakije.

“Het overgrote deel  van de industriële robots in de auto-industrie bevindt zich op de afdelingen zware carrosserie en spuiterijen, terwijl assemblage overwegend nog handarbeid gebruikt”, zegt Jacob Pascual-Pape, General Manager van Zuid-Europese operaties bij Universal Robots.

“Dat maakt deze applicatie zeer significant. UR-cobots nemen nu taken over zoals ingewikkeld schroeven op de assemblagelijn van auto’s, waardoor werknemers worden bevrijd van ergonomisch belastend werk in een productieomgeving die niet geschikt is voor traditionele industriële robots. “