ClickSmart grijper is de nieuwste innovatie van Rethink Robotics

clicksmart grijper 4

Rethink Robotics introduceert de ClickSmart grijper serie.

De nieuwe ClickSmart grijper heeft slimme sensoren en is snel wisselbaar.
Het resultaat is het eerste volledig geïntegreerde robotsysteem via één enkele leverancier.

Clicksmart maakt gebruik van een intelligente tool-plaat, hiermee kunnen gebruikers een grijper wisselen in slechts enkele seconden. Dit alles met de hand en zonder gereedschap.

Geïntegreerde sensoren in de vijf nieuwe grijper kits zorgen voor intelligente grip. Daarnaast zorgen ze ook voor slimmere part-handling op de Sawyer robot, welke is aangedreven door het Intera-5 software platform.

Met de ClickSmart-plaat, herkent de robot het type eind effector onmiddellijk en controleert u het, zonder dat er een programmering nodig is.

tool-plaat
De intelligente tool-plaat heeft sensoren die de 5 verschillende grijpers kan herkennen en actuators en sensoren via de Rethink Robotics software kan openen.

Clicksmart plaat
Clicksmart intelligente tool plaat

“Nog nooit eerder heeft een robotfabrikant een enkele bronoplossing aangeboden voor volledig geïntegreerde implementaties. Door de combinatie van Sawyer, Intera 5 en ClickSmart is de enige bron Rethink.” zegt Scott Eckert, president and CEO van Rethink Robotics.

De ClickSmart grijper kit vermindert de aanschafspanningen voor fabrikanten. Deze hoeft daardoor niet meer in catalogi te zoeken om componenten te selecteren en prijzen te vergelijken. In plaats daarvan kunnen fabrikanten een volledig geïntegreerde oplossing kopen van Rethink Robotics.

Pijnpunt
Het aanpassen van een eind effector kan een belangrijk pijnpunt zijn voor industriële robotgebruikers, omdat het speciale expertise vereist in mechanisch ontwerp, signaalconfiguratie en taakstromen die veel fabrikanten niet in haar personeelsbestand hebben.

Een goed ontworpen en makkelijk geconfigureerde eind effector is essentieel voor het succes van de meest prestigieuze en complete automatiseringsoplossingen en zal een verscheidenheid aan nieuwe toepassingen voor elke robot openen.

Met een eenvoudige klik kunnen fabrikanten in een paar seconden eind effectoren op de robot uitschakelen. De ClickSmart-plaat heeft een ingebouwde geheugenmodule, die de configuratie van de bijgeleverde eind effector opslaat.