Fastfood robot Flippy grilt en flipt hamburgers

Het Amerikaanse bedrijf Miso Robotics heeft een robot op de markt gebracht die hamburgers kan grillen en flippen. Met haar robot Flippy denkt het bedrijf een contributie te geven aan veiligheid en efficiëntie in de Fastfood keuken.

Naarmate robots geavanceerder en goedkoper worden zullen steeds meer banen verdwijnen die geautomatiseerd kunnen worden. Ook in restaurants kunnen diverse handelingen geautomatiseerd worden. Eén daarvan is het grillen en flippen van hamburgers.

De fastfood markt is een enorme markt! Fastfood ketens hebben in 2016 een omzet gedraaid van ongeveer €70 miljard euro.

Flippy heeft de vorm van een relatief kleine, verrijdbare wagen en is uitgerust met een 6-assige robotarm. Op de arm zit wat Miso Robotics noemt een ‘sensor bar’. Het kan worden geïnstalleerd aan de voorkant of naast een grill of friteuse.

Met de gegevens van thermische sensoren, 3D sensoren en verschillende camera’s maakt Flippy zich bewust van zijn omgeving. Vanaf de balie in het restaurant worden bestellingen in een digitaal systeem ingevoerd. In de keuken krijgt Flippy deze bestellingen door en weet zo welke hamburgers hij moet gaan grillen.