Robot-pop Abraham Lincoln toont 40 gezichtsuitdrukkingen

De robot-pop Abraham Lincoln is gemaakt door Garner Holt Productions en kan tot wel 40 vloeiende gezichtsuitdrukkingen tonen.

Het hoofd maakt gebruik van een gepatenteerd siliconen huidmasker. De huid hecht aan de mechanische delen van de pop met tientallen flexibele magnetische grijpers die een balans bieden van robuuste kracht en vloeiende beweging. De gehele huid kan in feite verwijderd en vervangen worden in minder dan twee minuten en heeft geen gereedschap nodig.

De huid is de echte ster van de pop en is zo smeedbaar dat het een rimpeltje rondom de ogen kan maken, een richel boven de neus en een diverse levensechte kenmerken die verschijnen en verdwijnen als het gezicht van expressie naar expressie beweegt.

Net als de mechanische elementen en siliconen-huid moest GHP een volledig nieuw programmeringssysteem ontwikkelen om het grote aantal gezichtsfuncties en spraakgerelateerde bewegingen te laten verwerken. Animatronics draait meestal op 32 beelden per seconde. De expressieve Lincoln werkt met een snelheid van 1.000 beelden per seconde om een duidelijke en uitzonderlijk vloeiende beweging te waarborgen.

Best een behoorlijke prestatie als je kijkt dat 45 individuele actuators zijn toegepast in een ruimte zo klein als een menselijk hoofd, waaronder twaalf die alleen de lippen bedienen en vier op elk oog. “Met dit soort vloeiende realisme, gecombineerd met gezichtsherkenning, tracking en andere AI-functies, geloof ik dat we binnenkort naar animatronics kijken die de lijn tussen fantasie en realiteit effectief vervagen.”

“De Lincoln buste is ook de eerste in een nieuwe lijn van super-expressieve animatronische producten die we ‘The Living Faces of History’ noemen, die we niet alleen aan onze traditionele themapark klanten zullen verkopen, maar ook aan musea en culturele centra.”
zegt Garner Holt, oprichter en president van Garner Holt Productions, Inc.