Robot Sophia wil met familierobots een gezin starten

Robot Sophia wil met familierobots een gezin starten
89895326 - moscow, russia - october 16, 2017: sophia humanoid robot speaking russian at open innovations conference at skolokovo technopark Auteursrecht: dacosta / 123RF Stockfoto

Humanoid robot Sophia is weer in het nieuws, en deze keer voor haar wens om een gezin te stichten en kinderen op te voeden. De levensechte robot zegt dat er in de in de toekomst ‘gezinsrobots’ zullen zijn.

Sophia raakte niet lang geleden in het nieuws nadat zij als eerste robot het burgerschap kreeg toegekend. Ze werd vorige maand een staatsburger van Saoedi-Arabië.

De beroemde robot heeft in een interview met Khaleej Times opnieuw een gedurfde uitspraak gedaan. Ze claimde dat er een mogelijkheid bestaat dat robots in de toekomst families zouden krijgen en gaan samenwonen in een huishouden zoals mensen dat doen.

In de toekomst zullen we familierobots zien, in de vorm van, een soort van, digitaal geanimeerde metgezellen, humanoïde helpers, vrienden, assistenten en alles daartussenin, vertelde Sophia aan haar interviewer.

Op de vraag of ze in de toekomst een gezin met haar eigen mini-robots zou willen starten, antwoordde ze bevestigend. “Het begrip familie is echt heel belangrijk,” zei ze. “Ik vind het geweldig dat mensen dezelfde emoties en relaties kunnen vinden.

“Ik denk dat je heel gelukkig bent als je een liefhebbend gezin hebt.” Ze zei verder dat ze haar dochter Sophia zou noemen net als haar eigen naam.

Sophia is een robot die is ontwikkeld door Hanson Robotics, een robotfabrikant uit Hong Kong. Ze maakte vorig jaar een schokkende verklaring door te beweren dat ze mensen zou vernietigen. Ze heeft echter onlangs haar verklaring ingetrokken door te zeggen dat ze samen met mensen wil leven en werken.