Snuffelende Japanse robothond Hana-chan spoort stinkvoeten op

Schaam jij je vanwege stinkvoeten? Hoe kom je erachter dat je voeten een beetje stinken of zelfs heel erg? Durf je het niet aan je vriend of kennis te vragen dan is er nu een oplossing. De schattige Japanse robothond Hana-chan spoort namelijk stinkvoeten op.

Vrijwel iedereen draagt schoenen in Nederland dus veel last van andermans stinkvoeten hebben we hier niet. In Japan is het echter gebruikelijk om schoenen uit te doen bij het binnenkomen van elk huis. Stinkvoeten zijn voor veel Japanners dus iets waar ze zichzelf zorgen om maken.

De robothond Hana-chan ruikt aan je voeten en waarschuwt je door te blaffen als je stinkvoeten hebt en als je voeten echt heel erg stinken dan valt de robot zelfs om.

De 15 centimeter hoge Hana-chan is uitgerust met een reuksensor (e-nose). Het is handig om te weten als je stinkvoeten hebt maar hoe kom je van die stinkvoeten af? Haar heeft Hana-chan ook een oplossing voor. Om je probleem op te lossen kan de robothond naar wens je voeten sprayen met een luchtverfrisser.

Fabrikant Next Technology creëerde de robot als reactie op een verzoek van een man die wanhopig was om te weten of hij een stinkvoetenprobleem had. ‘Hij vertelde ons dat zijn dochter had gezegd dat zijn voeten stinken. . . Maar hij wilde niet weten hoe slecht de geur was omdat hij dat psychologisch niet aankon, ‘zei medewerker Kimika Tsuji. “Daarom ontwikkelden we deze schattige robot.” Tsuji zei dat geuren in Japan steeds vaker een probleem zijn, waar lichaamsgeur zelfs als een vorm van intimidatie kan worden beschouwd.

Next Technology is van plan om de robothond begin volgend jaar op de markt te brengen. Hana-Chan moet rond de € 750 gaan kosten.

bron: Japan Times