Robotwolf uit Japan gaat dienst doen als dierverschrikker

Testen in Japan met een robotwolf als dierverschrikker blijken een groot succes. De dierverschrikker, ook wel genoemd: “Super Monster Wolf ” gaat daarom volgende maand in massaproductie.

De robotwolf wordt gebruikt om indringers zoals wilde zwijnen weg te houden van rijst- en kastanjegewassen. In juli 2017 werd het ingezet bij een proef in de buurt van de stad Kisarazu in de oostelijke Chiba-prefectuur van Japan.

De Japanse landbouwcoöperatie meldde dat er aanzienlijk minder gewassen verloren zijn gegaan sinds het begon met het testen van de robotwolf.

Super Monster Wolf is 50 cm hoog en heeft een lengte van 65 cm. Zodra een dier nadert begint de wolf te huilen met een geluidsvolume van maar liefst 90 decibel. Om alles extra angstaanjagend te maken heeft het ook nog eens twee rode LED ogen die oplichten zodra iets of iemand dichterbij komt.

Het werkt op zonne-energie om ervoor te zorgen dat de batterijen zo min mogelijk  vervangen hoeven te worden. Wel zo handig voor een robot die in afgelegen omstandigheden werkt.

Super Monster Wolf kost ongeveer 514.000 yen (+/_€ 4000) maar er zijn ook opties voor boeren om te leasen.

bron: bbc,asahi, video:Shimonoseki Shimbun