Segway Loomo mobiele robot en transportmiddel populair op Indiegogo

Het nieuwe Segway Loomo intelligente transportmiddel doet het erg goed op crowdfunding-website Indiegogo. Segway, een fabrikant van persoonlijke transportmiddelen, heeft haar doel om 100 duizend dollar op te halen al ruimschoots gehaald. De teller staat bij dit schrijven op 920 duizend dollar met nog 14 dagen te gaan voordat de funding actie sluit.

De Loomo is een transportmiddel dat je kan rijden als een hoverboard maar het is tevens een robotassistent met een hoofd dat kan draaien. De bot kan je autonoom volgen, foto’s maken op aanvraag en werken als een surveillancerobot.

De robot is uitgerust met het Human Understanding System. Dit is een 1080p video camera met software welke gezichten herkent en reageert op menselijk gedrag, zoals gebaren.

Met zijn vijf microfoons kan Loomo reageren op spraakopdrachten. De bot kan ook reageren op aanwijzingen van een bijbehorende smartphone-app en aanraaksensoren op de body.

Android ontwikkelaars hebben werk volop want Loomo draait op Android en externe ontwikkelaars kunnen daardoor nieuwe functionaliteit toevoegen.

De Loomo is tijdens de crowdfunding actie verkrijgbaar voor $ 1400.