Self-Driving fabrikant Otto Motors breidt uit naar Japan

Otto Motors

OTTO Motors, de industriële divisie van Clearpath Robotics Inc, heeft haar intrede op de Japanse markt aangekondigd. Het markeert de eerste uitbreiding van OTTO buiten Noord-Amerika.

OTTO Motors produceert zelfrijdende voertuigen die materialen verplaatsen binnen productie- en opslagfaciliteiten. OTTO werkt samen met Altech, een gespecialiseerd handelsbedrijf dat geavanceerde machines en apparatuur uit Europa en de Verenigde Staten importeert om Japanse industriële bedrijven te ondersteunen.

De bedrijven hebben hun samenwerking aangekondigd op RoboDEX2020, een jaarlijkse robotontwikkeling en applicatie-expo die wordt gehouden in Tokio.
“Dit is een groot moment voor OTTO Motors”, zegt Richard Baker, Chief Sales Officer van OTTO. “Onze innovatieve zelfrijdende voertuigen helpen sinds 2015 fabrieken in de Verenigde Staten en Canada te moderniseren.

OTTO Motors betrad de Japanse markt in 2018 en met verschillende succesvolle implementaties breiden we onze inspanningen in Japan uit, samen met Altech.”
Samen zijn OTTO Motors en Altech al begonnen met het bedienen van klanten in de automotive, logistiek, food en industriële machine industrie.

Een van haar klanten is HIROTEC, een toonaangevende Tier 1-leverancier van auto-onderdelen voor Mazda. HIROTEC installeerde 3 OTTO zelfrijdende voertuigen in haar Hiroshima-fabriek om Mazda-deurpanelen aan lascellen te leveren als onderdeel van een bedrijfskritisch proces.

Dankzij het OTTO-platform voor materiaalbehandeling kon HIROTEC haar proces eenvoudig opnieuw configureren om de efficiëntie van materiaalbewegingen te verbeteren en de doorvoer te verhogen.
Door 3 OTTO zelfrijdende voertuigen te installeren, kon HIROTEC de behoefte aan 8 oudere AGV’s (Autonomous Guided Vehicles) elimineren.

De voertuigen werden voor het eerst ingezet bij HIROTEC AMERICAS in 2017 om de productie van reserveonderdelen te automatiseren. “Altech heeft een trotse geschiedenis in het leveren van hoogwaardige technologische producten en diensten aan onze klanten,” zei Hidehiko Suyama, uitvoerend directeur van Altech.

“We zijn er trots op om de eerste te zijn die OTTO Motors-producten op de Japanse markt brengt, waar we weten dat er een grote vraag is in verschillende industrieën.”
De uitbreiding van OTTO in Japan en de samenwerking met Altech komen op een belangrijk tijdstip voor de markt.

Hoewel er veel aandacht is voor zelfrijdende passagiersvoertuigen, transformeren zelfrijdende industriële voertuigen, zoals de vloot van autonome mobiele robots en karren van OTTO, de materiaalverwerking in tal van fabrieken en magazijnen.

Volgens wereldwijd adviesbureau voor technologiemarkten ABI Research zal de wereldwijde markt voor mobiele robotica naar verwachting $ 20 miljard overschrijden in 2030.

De vraag in Japan zal bijzonder groot zijn vanwege de demografische inversie van het land. Het hebben van minder jonge mensen dan ouderen betekent dat er niet voldoende arbeidsaanbod is om al het werk te doen dat nodig is om de economie op peil te houden.
Japanse fabrikanten moeten vertrouwen op zelfrijdende voertuigen en andere vormen van industriële automatisering, omdat er gewoon niet genoeg mensen zijn om al het werk te doen dat moet worden gedaan.

Over OTTO Motors:

OTTO Motors is de industriële divisie van Clearpath Robotics. OTTO Motors biedt zelfrijdende technologie voor materiaalbehandeling in productiefaciliteiten en magazijnen. OTTO is vertrouwd voor missiekritieke leveringen in de meest veeleisende industriële omgevingen. Vijfenzeventig procent van de robots die door OTTO Motors worden ingezet, bevinden zich in Fortune 500-bedrijven. Voor meer informatie, bezoek www.ottomotors.com.

Over Altech Co. Ltd:

Altech is een gespecialiseerd handelsbedrijf dat de meest geavanceerde machines en apparatuur uit Europa en de Verenigde Staten importeert om de Japanse productie te ondersteunen.