SoftBank Robotics kondigt samenwerking aan met Oracle

oracle en softbank
SoftBank Robotics Amerika kondigt een samenwerkingsverband aan met de Amerikaanse softwaregigant Oracle. Met de samenwerking hoopt Softbank de klantervaring naar een hoger niveau te brengen.

 

SoftBank Robotics is de maker van de populaire humanoid robot Pepper. Samen met Oracle gaat Softbank haar robot Pepper verbinden met de Oracle Service Cloud.

Oracle Service Cloud maakt het mogelijk voor bedrijven om hun klanten beter te begrijpen en snel juiste antwoorden te leveren op vragen van klanten. Op de juiste tijd en via de favoriete service kanalen en apparaten.

Naast nieuwe en innovatieve manieren te zoeken om bedrijven te verbinden met hun klanten wordt er ook samengewerkt om de invloed van de verschillende service kanalen op de aankoopbeslissing inzichtelijk te maken.

Door gebruik van de unieke en aantrekkelijke vormfactor van Pepper, in combinatie met de Oracle Service cloud, ontstaat een nieuwe service-oplossing. Zowel in de ondersteunende als de zelfbedieningskanalen.

“De klant van vandaag verwacht niet alleen up to date service, informatie en  aandacht maar ook gedenkwaardige, zinvolle en persoonlijke ervaringen”, aldus Steve Carlin, Chief Strategy Officer voor SoftBank Robotics America.

Oracle Service Cloud maakt het gemakkelijk voor klanten om zich aan een merk te binden. Door de Oracle Service Cloud aan te sluiten op Pepper, kunnen bedrijven de geavanceerde robot integreren in haar bedrijfsstrategie.

Zo kunnen ze gemakkelijk de inzichten en analyses van de klant vastleggen en het marketing- en verkoopbericht beter naar de klant communiceren.