Sophia de Humanoid robot op Discovery 2018 Conferentie

Sophia de Humanoid op Discovery 2018 Conferentie
Sophia the Humanoid Robot kicks off Discovery 2018 with Canadian debut (CNW Group/Ontario Centres of Excellence Inc.)

Sophia de Humanoid robot op Discovery 2018 Conferentie.

Sophia de Robot, een sociale humanoïde, aangedreven door kunstmatige intelligentie (AI), zal de openingstoespraak geven met de maker Dr. David Hanson op de Discovery 2018 Conference. De conferentie vindt plaats op 30 april tot 1 mei 2018 in het Metro Toronto Convention Center in Canada.

Sophia is de nieuwste ‘geniale machine’ van het in Hong Kong gevestigde Hanson Robotics, een bedrijf dat robots produceert die zijn ontworpen om menselijk gedrag na te bootsen.

Gemaakt met behulp van kunstmatige intelligentietechnologieën en baanbrekende robotica ontwikkeld door Dr. Hanson en zijn team, heeft Sophia wereldwijde media-aandacht verzameld en is het de eerste robot die burgerschap krijgt.

Dit wordt Sophia’s eerste optreden in Canada, nadat ze eerder te gast was geweest in de Tonight Show met Jimmy Fallon, Good Morning Britain en de SXSW-conferentie. Dr. Hanson zal het het publiek de mogelijkheden tonen van Sophia om op een zeer persoonlijke manier met de mens om te gaan.

Dr. Hanson, die in 2002 voor het laatst in Canada sprak, heeft een reputatie opgebouwd voor het maken van ’s werelds meest mensachtige robots. Als voormalige Disney-Imagineer heeft Dr. Hanson de missie om geniale machines te maken die slimmer zijn dan mensen en in staat zijn om creativiteit, empathie en mededogen te leren.

“Het is heel opwindend om Sophia the Robot in haar Canadese debuut te introduceren tijdens de Discovery-conferentie van dit jaar”, zegt Dr. Tom Corr, OCE’s President en CEO. “Innovatieve technologie, zoals robotica en AI, is de toekomst en OCE kijkt er elk jaar naar uit om de doorbraken, zoals Sophia, samen met alle andere geweldige ideeën en producten op de beursvloer te brengen.”

De Discovery is in 2010, 2011 en 2016 uitgeroepen tot beste beurs van Canada en brengt al dertien jaar lang, gewaagde nieuwe ideeën naar het publiek. De Discovery is de belangrijkste innovatie-showcase van Canada en brengt de beste en slimste koppen samen in de industrie en academische wereld.

De jaarlijkse conferentie en showcase trekt meer dan 3500 aanwezigen en 500 exposanten aan. Exposant en deelnemer-registratie voor Discovery is nu geopend op www.ocediscovery.com. NB: Sophia en Dr. Hanson zijn beschikbaar voor media-interviews op 30 april.

Organisator is  Ontario Centres of Excellence (OCE).