Tech United tweede tijdens Robocup German Open 2017

De zorgrobot Amigo van Tech United uit Eindhoven heeft de tweede plaats gehaald in de categorie robocup @ home op de Robocup German Open.

De studenten van de TU/e moesten het team van de Duitse universiteit van Koblenz voor zich laten.

Doel van de wedstrijd
In de toekomst moeten huishoudelijke robots in staat zijn om zinvolle en nuttige taken op zich te nemen. Dit vereist bepaalde vaardigheden, zoals bijvoorbeeld het vinden van de weg in huis, het detecteren en gebruiken van huishoudelijke artikelen en het communiceren met mensen via spraak.

In de RoboCup @ Home League, moet de deelnemende robot deze vaardigheden in diverse tests tonen. De arena waar de robots hun kunsten moeten vertonen is ingericht als een huiselijke omgeving.

De verschillende taken omvatten onder andere het opruimen van een kamer, ondersteuning tijdens de wekelijkse boodschappen en het entertainen van gasten op een feestje.

Naast verplichte vooraf gedefinieerde taken hebben de teams ook de mogelijkheid om in een “open uitdaging” zelf bedachte innovatieve en complexe vaardigheden te tonen.

De uitdaging bij de RoboCup @ Home League is de ontwikkeling van intelligente robotsystemen die robuust en betrouwbaar zijn en in echte en authentieke omgevingen hun taken kunnen doen.