Toilet-reiniger robot wint prestigieuze prijs

De Giddel toilet-reiniger robot is ’s werelds eerste draagbare robot voor toiletreiniging. De robot debuteerde op de Consumer Electronics Show 2018 (CES 2018) en verdiende de prestigieuze TWICE Top Picks Award, een prijs die de beste producten van CES 2018 eert.

Fabrikant Altan Robotech heeft een interessante markt aangeboord. Vrijwel iedereen vindt het een vervelend karweitje om het toilet schoon te maken. Een uitstekende klus voor een robot dus!

Giddel heeft een high-end ontwerp waaronder een baanbrekende robotarm met geavanceerde sensoren en heavy-duty mechanismen. Voor een consumentenrobot heeft Giddel een ongeëvenaarde behendigheid die het mogelijk maakt om zelfs de moeilijkst bereikbare gebieden te borstelen.

Het zeer flexibele lichaam kan de meest voorkomende ronde en langwerpige toiletten in Noord-Amerika te reinigen.

Geavanceerde software bevat intelligente algoritmen die zorgen voor veiligheid en detectie van obstakels. Giddel is zo ontworpen dat hij in elk huis kan worden gebruikt, ook bij jonge kinderen en huisdieren.

David D’Souza, Research & Development Engineer bij Altan Robotech, legt uit: “Toegevoegde maatregelen, zoals een schakelaar die controleert of de robot juist is bevestigd aan de WC-pot, obstakeldetectie en navigatietechnologie werden speciaal ontwikkeld voor Giddel.

Een ingebouwd vloeistofsysteem kan elke gewenste antibacteriële toiletreiniger in de kom van het toilet sprayen en verdelen om zo een grondige desinfectie te garanderen.

De Giddel toilet-reiniger robot reinigt systematisch de rand, de onderkant van de zitting en de kom van de toiletpot tot aan de afvoer om de hygiëne te waarborgen. “

Voor de revolutionare robot die veilig en hygiënisch meerdere toiletten schoon kan maken is patent aangevraagd en in afwachting voor certificering.