Toyota T-HR3 humanoid is te besturen met 5G afstandbediening

Heb je de film Avatar gezien dan weet je dat de hoodrolspelers eigenlijk een soort van biologische robots zijn die op afstand worden bestuurd door echte mensen. De  nieuwste T-HR3 humanoid robot van Toyota komt aardig in de buurt.

De T-HR3 robot is een humanoid robot, ontworpen, om op afstand te worden bestuurd door een mens. De operators slingeren zich vast in een basis met draagbare hand-, arm- en voetbedieningen. Op het hoofd wordt er een display gemonteerd waarmee ze de wereld vanuit het perspectief van de robot kunnen bekijken. De robot stuurt op zijn beurt force feedback naar de bestuurder, waardoor ze hun omgeving beter kunnen waarnemen en de robot veilig kunnen bedienen.

De robot beschikt over een volledige lichaamsbalans en coördinatiecontrole om zichzelf rechtop te houden. Om veilig de robot te bedienen kunnen operator en robot gezamelijk de contactkracht controleren die de robot maakt met personen of voorwerpen in de omgeving.

Het low-latency-netwerk houdt de signaalvertragingen tot een minimum beperkt, wat een soepele werking mogelijk maakt.

Het doel is om de robot uiteindelijk te gebruiken om patiënten te helpen die met beperkte mobiliteit kampen.

“De teamleden van Partner Robot zijn vastbesloten om de technologie in T-HR3 te gebruiken om vriendelijke en behulpzame robots te ontwikkelen die naast mensen kunnen bestaan en hen kunnen helpen in hun dagelijkse leven,” zei Akifumi Tamaoki, general manager van Toyota’s Partner Robot-divisie.
Bron: Toyota via Engadget