Universal Robots ziet omzet groeien met 72 procent

Universal Robots

Universal Robots, een fabrikant van collaboratieve robots, heeft de omzet over 2017 zien groeien met 72 procent naar USD 170 miljoen. Dat is omgerekend ongeveer €138 miljoen euro.

Vooral een indrukwekkend laatste kwartaal heeft bijgedragen aan de mooie cijfers. Het vierde kwartaal was goed voor een omzet van USD 54 miljoen.
Het bedrijfsresultaat is meer dan verdubbeld van 9 procent in 2016 naar 19 procent in 2017.

“Vooruitkijkend op 2018 verwachten we een verdere omzetgroei van minstens 50 procent”, zei Jürgen von Hollen, President van Universal Robots. “De cobotmarkt zal naar verwachting de komende jaren één van de belangrijkste groeifactoren in de automatiseringsmarkt blijven.

Von Hollen verwacht voor 2018 dat het bedrijf als marktleider kan profiteren en een groei kan realiseren van eenzelfde of hoger percentage dan de robotmarkt als geheel.

Universal Robots heeft  470+ werknemers in 22 kantoren in 15 landen: hoofdkantoor in Denemarken en regionale kantoren in de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Tsjechië, Turkije, China, India, Singapore, Japan, Zuid-Korea, Taiwan en Mexico.

Het bedrijf heeft ook een sterk distributiekanaal met een netwerk van ongeveer 300 partners wereldwijd.