Verhoogde payload voor Yaskawa Motoman GP12

Yaskawa Motoman GP12

Yaskawa’s nieuwe industriële robot ,de Motoman GP12, kan met een payload tot 12 KG werken.

Volgens Yaskawa is de nieuwe GP12 ’s werelds snelste robotarm in zijn klasse. Dankzij zijn slanke arm-ontwerp, kan hij zelfs in de meest beperkte ruimtes worden gebruikt.

In combinatie met de kleine nieuwe Motoman YRC1000 high performance controller, biedt Yaskawa een complete oplossing die nieuwe normen stelt op het gebied van snelheid en flexibiliteit.

Het algemene ontwerp van de Motoman GP12 is gericht op hoge productiviteit. De robot heeft een klein vloeroppervlak nodig. Korte versnelling en remtijden voor alle robotposities resulteren in hoge snelheid.

Een slank armontwerp betekent dat interferentie met de omgeving geminimaliseerd wordt. De holle arm voor de interne bedrading, verhoogt de stabiliteit van de kabels die naar de grijpers en andere processpecifieke actuatoren lopen.

Ook in heavy-duty omgevingen staat de GP12 zijn mannetje. De polsassen van de robuuste robot zijn standaard gespecificeerd in beschermingsklasse IP67, de hoofdassen van de GP12 in beschermingsklasse IP54.

In alle modellen van de GP-serie is slechts één enkele robotkabel nodig, om de manipulator aan te sluiten op de besturingseenheid. Resultaat is een verminderde slijtage en gemakkelijk onderhoud.

Bovendien is een snelle en probleemloze opstelling verzekerd. De nieuwe GP-modellen bevatten snelle en zeer dynamische Sigma-7 servomotoren uit Yaskawa’s eigen productie. Deze ultra-hoge prestatie-aandrijvingen werken nauwkeurig en zorgen voor extreem hoge cyclussnelheid.

Nieuwe Motoman YRC1000 high performance controller
De robots van de GP serie worden bestuurd met de nieuwe Motoman YRC1000 high performance controller. De ergonomische en duidelijk ingerichte control unit van de YRC1000 is met 730 gram de lichtste in zijn categorie. Het touchscreen is intuïtief en scrollen van de cursor gaat eenvoudig.

Voor en tijdens gebruik van de robotarm kan een 3D-simulatie van de robotbeweging op het scherm van de control unit worden weergegeven. De open interface van dit nieuwe type controller is voorbereid voor gebruik in Industrie 4.0-omgevingen. De extreem compacte controller heeft een kastvolume van slechts 125 liter en zorgt daarmee voor optimaal gebruik van de ruimte.

 

Technische Gegevens:

Controlled Axes 6
Payload 12 kg
Max Working Range 1440 mm
Repeatability 0.08 mm
Weight 150 kg
Power Supply 1.5 KVA
S Axis 260 º/sec
L Axis 230 º/sec
U Axis 260 º/sec
R Axis 470 º/sec
B Axis 470 º/sec
T Axis 700 º/sec