Mobiliteitsrobot van Panasonic speciaal voor luchthavens

WHILL NEXT mobiliteitsrobot

Ontwikkeld door een samenwerking tussen Panasonic en WHILL Inc., is de WHILL NEXT  mobiliteitsrobot een veilig en comfortabel vervoersmiddel voor passagiers met verminderde mobiliteit. De verwachting is dat het gebruik daarvan op luchthavens zal toenemen omdat de bevolking vergrijst.

 

Dit jaar worden er technische tests uitgevoerd van de ① Automatische Stop, ②Autonomous Mobility en ③Tandem Movement functies van de WHILL NEXT binnen de luchthaven.

Met de samenwerking van luchtvaartmaatschappijen zullen er ook manieren worden getest om de last van het personeel te verminderen en het klantgemak te verbeteren.

De WHILL NEXT mobiliteitsrobot is uitgerust met sensors om obstakels te detecteren. De rolstoel zal automatisch stoppen wanneer een potentieel obstakel wordt gedetecteerd of bij een plotselinge extreme beweging.

Met autonome mobiliteit-technologie kan de rolstoel zijn eigen positie bepalen en een route selecteren om naar een bestemming te navigeren die men van tevoren met een smartphone heeft ingesteld. De WHILL NEXT kan efficiënt naar een winkel of instapbalie rijden.

Naast het standaard individuele gebruik kunnen de rolstoelen ook met meerdere tegelijk rijden in een colonne. Na gebruik keren ze dan automatisch tezamen weer terug hetgeen de werkdruk van het personeel verminderd.