Yaskawa Motoman GP25 high speed industriele robot-arm

Yaskawa Motoman GP25

De efficiënte Yaskawa Motoman GP25 high-speed robot is een nieuwe, compacte robot die ideaal is voor assemblage, dispensing, handling, materiaalverwijdering en verpakkingsapplicaties.

 

Alle as-snelheden van de GP25 zijn verhoogd, sommige zelfs 40%. Daarmee overtreft hij andere robots in zijn klasse en levert tevens een verhoogde productiviteit.

Deze zes-assige robot is het vierde model in de GP-serie. Het compacte ontwerp zorgt voor minimale installatieruimte en minimaliseert storingen aan randapparatuur. De GP25 kan dicht bij werkobjecten en andere robots geplaatst worden om zodoende flexibele, high density layouts te creëren.

Het slanke arm-ontwerp en groter werkgebied laten operatie toe in grotere werkruimtes waarin de robot verder kan reiken. De GP25 robot biedt minimale versnelling / vertragingstijden voor alle robotposities, wat resulteert in algehele hoge prestaties.

Het hoge toelaatbare moment van de pols zorgt voor accurate en herhaalbare handelingen. Installatie is snel en efficiënt. Een enkele kabel verbindt de manipulator met de controller, hetgeen installatie eenvoudig maakt en kosten beperkt voor onderhoud- en reserveonderdelen.

De Yaskawa Motoman GP25 beschikt over een IP67-gecertificeerde pols en een IP54 gecertificeerde body.
Optioneel is een bescherming van IP65 beschikbaar.

De GP25 heeft een payload van 25 kg
1,730 mm horizontale reach
3,089 mm verticale reach

De robotarm kan op de vloer, aan het plafond of aan de wand gemonteerd worden. GP-serie robots worden aangestuurd door Yaskawa’s nieuwe high-performance YRC1000 controller die is gebouwd volgens een wereldwijde standaard en vereist geen transformator voor ingangsspanningen, variërend van 380VAC tot 480VAC.

De YRC1000 is zeer compact (598 W x 490 H x 427 D mm)
De I / O-communicatie snelheid is verbeterd met 50%.