Yaskawa Motoman introduceert MPX1150 en MPX2600 verfrobots

Yaskawa Motoman MPX1150 en MPX2600
Yaskawa Motoman MPX1150- en MPX2600 verfrobots

De supersnelle, zesassige Yaskawa Motoman MPX1150 en MPX2600 verfrobots creëren een vloeiende, consistente afwerking voor een verscheidenheid aan verf- en doseertoepassingen.

De compacte MPX1150-robot is ideaal voor het beschilderen van kleinere componenten en heeft een rechte pols met een laadvermogen van 5 kg.

Het is zeer geschikt voor het monteren van verschillende spuitpistolen. De kleine afmetingen en het slanke armontwerp zorgen voor een minimale installatieruimte.

Een optionele locatie (rechts, links of onder) voor aansluiting van de kabel vermindert interferentie met muren. De MPX1150-robot heeft een horizontaal bereik van 727 mm, een verticaal bereik van 1.290 mm en een herhaalbaarheid van ± 0.02 mm.

De robot MPX2600 is ideaal voor auto-onderdelen en andere industriële toepassingen en heeft een gestroomlijnde bovenarm uitgerust met bevestigingspunten om de kabel geleiding te optimaliseren.

Dankzij de nuttige lading van 15 kg aan de pols kunnen verschillende spuitpistolen worden gemonteerd, terwijl de grote diameter van de holle pols met een diameter van 70 mm helpt om verstoring van de verf- en luchtslang te voorkomen.

De MPX2600 robot heeft een horizontaal bereik van 2.000 mm, een verticaal bereik van 3.643 mm en een herhaalbaarheid van ± 0.2 mm.

De MPX1150 en MPX2600 robots hebben  minder werkoppervlak nodig en kunnen in de buurt van werkstukken worden geïnstalleerd voor efficiënt gebruik van de vloerruimte.

Elke robot kan op de vloer, muur of aan het plafond worden gemonteerd voor een flexibele lay-out. De MPX1150-robot, MPX2600-robot en DX200-FM-controller hebben de Factory Mutual (FM) goedkeuring voor gebruik in gevaarlijke omgevingen van Klasse I, Divisie 1.

De DX200-FM-controller bevat toepassingsspecifieke software voor verftoepassingen en coördineert de werking van de robot en verftoestellen, inclusief spuitpistool, kleurwisselaar en tandwielpomp.

De controller ondersteunt standaardnetwerken (EtherNet, EtherNet IP, CC-Link en DeviceNet), waardoor verbinding met controllers voor verfapparatuur en productielijncontrollers mogelijk is.

De DX200-FM is beschikbaar met Categorie 3 Prestatieniveau d (PLd) Functionele Veiligheidseenheid (FSU), die veiligheidsnominale snelheidsregeling, veiligheidsgerichte zachte as en ruimtebeperking en veiligheidsgerichte monitorstop ondersteunt.

Naast een veilige bediening in kleinere spuitcabines met aangrenzende handmatige bewerkingen, kunnen deze veiligheidsfuncties worden gebruikt om kosten te besparen en de vereisten voor de vloer te verminderen.